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MAIN MARKET 

REVISED QUESTIONS AND ANSWERS IN RELATION TO AMENDMENTS TO 
BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD MAIN MARKET LISTING REQUIREMENTS 

RELATING TO ELECTRONIC PAYMENT OF CASH DISTRIBUTIONS 
(As at 3 September 2012) 

 
 
eDividendElectronic payment of cash distributions 
 
8.39 Must a listed issuer amend its articles of association to allow for payment of cash 

dividends via eDividend before providing the services of eDividendelectronically to 
its shareholders pursuant to paragraph 8.26A of the Main LR? 

 
By virtue of paragraph 7.36 of the Main LR, a listed issuer is in a position to give effect to 
the eDividend requirements set out in pay cash dividends to its shareholders 
electronically pursuant to paragraph 8.26A of the Main LR regardless of what may be 
stated in its articles of association in relation to cash dividend payment.   

 
Notwithstanding this, to ensure that the listed issuer’s articles of association are updated 
and comprehensive, it should proceed to amend the relevant provisions in its articles of 
association that may be inconsistent with the eDividend requirements for the listed issuer 
to pay cash dividends electronically as set out in paragraph 8.26A of the Main LR. An 
amendment to its articles of association, if required, may be done at the listed issuer’s 
next annual or extraordinary general meeting.  
 

 
8.40 What should a listed issuer do if its sharesecurities holders have not provided 

their bank account information to the Depository by 1 September 2010? 
 
A listed issuer must take all reasonable and appropriate steps to engage and 
communicate with its sharesecurities holders on the availability and benefits of 
eDividendthe electronic payment of cash distributions, for example, in the various 
channels or means set out in the directive dated 19 February 2010 (Ref. No. 
SR/TAC/ro/LD07/10) in relation to the implementation of eDividend (“Directive”), and 
encourage its sharesecurities holders to provide their bank account information to the 
Depository. If, after taking such steps, the sharesecurities holders still do not provide their 
bank account information to the Depository by 1 September 2010, the listed issuer may 
continue to pay cash dividendsdistributions to these sharesecurities holders in the 
existing manner as authorized under the listed issuer’s constituent documents or issuing 
documents such as the articles of association, trust deed or terms of issuance.  

 
 
8.41 Where can a listed issuer obtain its sharesecurities holders' relevant contact 

details for purposes of compliance with paragraph 8.26A(2) of the Main LR? 
 

A listed issuer can obtain its sharesecurities holders' relevant contact details from the 
Depository when requesting for the bank account information. 
 
 

 
 
 
 



 
 

APPENDIX 2 
REVISED QUESTIONS & ANSWERS  

Main LR amendments relating to electronic payment of cash distributions  
 

 

  Page 2 
 

 

MAIN MARKET 

 
8.42 Must a listed issuer notify all its sharesecurities holders electronically for 

purposes of eDividendelectronic notification under paragraph 8.26A(2) of the Main 
LR? 

 
Currently, a listed issuer must provide electronic notification to all its sharesecurities 
holders who have provided their email details to the Depository to receive electronic 
notification. In addition, the listed issuer may also, at its discretion, provide other means 
of electronic notification such as notification via SMS to sharesecurities holders who have 
provided their mobile phone numbers only. 

 
 
8.43 For purposes of compliance with paragraph 8.26A(2) of the Main LR, must a listed 

issuer provide the electronic notification to its sharesecurities holders by itself?  
 

No, while a listed issuer is at liberty to issue the electronic notification itself, this function 
can also be done by the listed issuer’s service provider such as the bank which debits the 
cash dividenddistributions from the listed issuer's account or through its share registrar. 

 
 
8.44 When must a listed issuer notify its sharesecurities holders electronically under 

paragraph 8.26A(2) of the Main LR? 
 

A listed issuer must notify its sharesecurities holders electronically, as soon as 
practicable after the cash dividendsdistributions have been paid out of its account. 

 
 
8.45 Who can be the service providers for eDividendthe electronic payment of cash 

distributions? 
 
The service providers for eDividend the electronic payment of cash distributions include 
the share registrars (whether external or in-house), the paying agents providing cash 
management services for payment to third parties such as the banks or lead arrangers of 
the listed issuers who offer such facilities, and the Depository.  
 

 
8.46 Can a listed issuer appoint another share registrar or the Depository to be its 

eDividend service provider for the electronic payment of cash distributions such 
as cash dividends whilst at the same time maintaining its existing share registrar 
for other services? 
 
Yes, a listed issuer may appoint another share registrar or the Depository to be its 
eDividend service provider for the electronic payment of cash distributions such as cash 
dividends. 
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8.47 Does a listed issuer have to procure the consent of each of its sharesecurities 
holders to receive payment of the cash dividend distributions in the form of 
eDividendelectronically? 

 
No. The consent will be procured by the Depository when the sharesecurities 
holders/depositors provide their bank account information to the Depository. 

 
8.48 Are the eDividend requirements under paragraph 8.26A of the Main LR applicable 

to listed issuers which are listed collective investment schemes?  
 

No. The eDividend requirements under paragraph 8.26A of the Main LR apply only to 
listed issuers which are incorporated as corporations. This provision is not applicable to 
other forms of cash distribution made by a collective investment scheme, such as interest 
payments and income distributions of an exchange traded fund or real estate investment 
trust. 

 
8.498  Is a listed issuer required to provide the eDividend services for electronic payment 

of cash distributions to its sharesecurities holders if payment of the dividend is 
satisfied by an issue of shares (dividend in specie) and in cash? 

 
 Where payment of dividend is to be satisfied by an issue of shares (dividend in specie) 

and in cash, a listed issuer is still required to provide eDividendthe services for electronic 
payment of cash distributions to its sharesecurities holders in respect of the cash 
dividend portion. However, eDividend electronic payment of cash distributions is not 
applicable to the dividend in specie. 

 
 
8.49 Can a listed issuer pay other types of cash payments not falling within paragraph 

8.26A(3) of the Main LR, to its securities holders electronically? 
 
 Yes, a listed issuer may voluntarily pay the other types of cash payments not falling 

within paragraph 8.26A(3) of the Main LR, to its securities holders via direct crediting into 
the bank accounts of its securities holders who have provided their bank account details 
to the Depository. For this, the listed issuer must refer to and comply with the relevant 
requirements set out in the Rules of the Depository. 

 
 

[End] 


